Новости Запорожья и в Украине

14 Январь 2017

Комментарии

0
 Январь 14, 2017
 0

Категория Общество

Складно уявити сучасну кухню з однієї-єдиною сковородою. «Просунуті» господині намагаються використовувати всі можливі пристосування для готування. Так, на звичайну кухню перекочувала з ресторанів сковорода-гриль, — розповідає продавець-консультант магазину посуду «Кияночка».

Сковорідка-гриль являє собою товстостінну сковороду з рифленим дном. Від стінок і дна сковороди йде сильний жар, завдяки чому створюється «ефект духової шафи». На розпеченій поверхні, завдяки решітці, продукт прожарюється оптимально, а в жолобки стікають надлишки жиру і соку, які не горять, а «просочують» продукт. Поздовжні смужки не тільки надають їжі привабливого вигляду, але і забезпечують економію масла. На виході отримуємо соковиту і корисну їжу, яка не містить зайвого жиру.

Вибираючи сковороду-гриль, слід відразу визначитися з формою. Кругла сковорода-гриль підійде для котлет, стейків або сирників. На овальній ідеально розміщується риба, а містку квадратну можна використовувати під будь-яку страву.

Як вибрати сковороду-гриль

Сковорода-гриль TEFAL SENSORIA / MINERAL SIGNATURE C7534154 (26 см)

Сучасні сковороди-гриль випускають найрізноманітніших розмірів і об’ємів, тому вибирати ємність доведеться, виходячи з потреб сім’ї. Наприклад, квадратна сковорода розміром 20х20 см підійде для одного-двох чоловік. А ось круглу сковорідку-гриль діаметром 25 см можна придбати для великої родини. Тільки відразу варто подумати: не займе вона занадто багато місця на плиті?

Висота рифлення сковороди — найважливіший параметр. Саме висота решітки відповідає за ідеальний прогрів продукту. Якщо ребра дна будуть невеликими, шматок стейка буде засмажуватись на всій поверхні сковороди, прилипати до неї і бажаного ефекту гриля не вийде. Так що справжня сковорода-гриль має високі і видатні рифлені виступи.

Сковороди-гриль можуть бути виготовлені з таких матеріалів:

  • Чавун;
  • Алюміній;
  • Нержавіюча сталь.

Чавунну сковороду люблять за рівномірний нагрів, довговічність і міцність. Страви на чавунній сковороді відмінно «доходять». Однак вона довго розігрівається і чимало важить.

Як вибрати сковороду-гриль

Сковорода для гриля БІОЛ 10241 (24 см)

На користь алюмінієвих сковорідок-гриль з антипригарним покриттям говорить їх легкість і швидкість нагріву. Тефлон — найпопулярніший матеріал для антипригарних покриттів. Він зручний у використанні, екологічний і легко очищається. Але антипригарне покриття дуже вимогливо до догляду, його не можна дряпати. До того ж істотний недолік антипригарной поверхні в тому, що при нагріванні понад 200 °С збільшується ризик виділення шкідливих випарів.

Як вибрати сковороду-гриль

Сковорода-гриль COOK & CO Cast Line 2801307 (4,5 л)

Сковорода з керамічним покриттям вважається найбільш безпечною для здоров’я людини. Вона легко миється, сумісна з будь-якими видами плит і може використовуватися в духовці. Однак керамічне покриття не потерпить температурних коливань і недбалості в обігу — при сильному ударі покриття може потріскатися і стати непридатним для подальшого використання.

Як вибрати сковороду-гриль

Сковорода для гриля LAMART K2640BW (26 см)

Також зустрічаються сковороди з нержавіючої сталі. Вони можуть мати емальоване або керамічне внутрішнє покриття.

Оскільки практично всі сковороди-гриль важкі, їх ручки (одна або дві) повинні бути надійними і зручними. Скажімо, чавунна сковорода вимагає виключно суцільнолиті ручки. Алюмінієві і керамічні сковороди не так вимогливі, тому ручки для них виготовляють з бакеліту (жароміцного пластика), дерева або силікону. Часто можна зустріти і сковороди-гриль з компактними складними ручками. Такі моделі будуть зручні тим, хто хоче заощадити місце для зберігання на кухні.

Професіонали радять звернути увагу на наявність носика для зливу соку і жиру. Він стане в нагоді в разі приготування дуже соковитого продукту. Таких жолобів може бути кілька, по обидва боки сковорідки для гриля.

Купуючи сковороду-гриль, з’ясуйте, який виріб підійде для вашої плити. Так, на газових плитах можна використовувати будь-який різновид сковорідок-гриль. Для склокерамічних плит підійдуть ідеально гладкі алюмінієві сковороди. А до індукційній плиті краще підібрати виріб з рівною поверхнею і залізними вставками на дні.

Комплектація сковорідок-гриль залежить від виробника. Деякі сковорідки оснащуються кришками за замовчуванням, а для інших — потрібно докуповувати окремо. Чи доцільно купувати кришку, з огляду на те, що технологія приготування на сковороді-гриль має на увазі приготування без кришки, кожен відповість для себе сам.

Як вибрати сковороду-гриль

Сковорода подвійна для гриля TURBOGRILL Rectangle OMS 3216 (32х26 см)

Окремо можна поговорити про подвійні сковороди-гриль, які дозволяють не витрачати час на перевертання продукту — досить просто поставити на вогонь сковороду іншою стороною. У таких виробах верхня сковорода щільно прилягає до нижньої, надлишки пара виводяться через спеціальний отвір, тиск і температура всередині посуду ростуть, і їжа готується у власному соку. Якісна сковорода-гриль — задоволення не з дешевих, але вона окупає себе.

Поради по приготуванню на сковороді-гриль

Для готування на сковороді-гриль необхідно лише мінімальна кількість масла. Тому або злегка змастіть грати, або додайте олію при маринуванні продукту. Будь-який продукт слід класти на сковороду не раніше, ніж вона повністю розігріється.

Сковорода для гриля на газу ГРИЛЬ-ГАЗ D503 (керамічне покриття)

Перевернути на іншу сторону шматок потрібно в той момент, коли низ добре просмажиться і придбає апетитний золотистий колір.

Сковорода для гриля — прекрасне придбання. Вона дозволяє готувати різноманітні, соковиті і смачні страви, вразити красивою подачею продукту. А ще сковорода-гриль допоможе приготувати ідеальне барбекю навіть тоді, коли за вікном іде дощ.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

(Spamcheck Enabled)